Menu

Szanowni Państwo, nazywam się Szymon Majchrzak i jestem szefem kuchni w Restauracji Va Banque. Doświadczenie zawodowe zdobywałem w cztero- i pięciogwiazdkowych hotelach w Polsce oraz w Niemczech. Najlepiej jednak czuję się w rodzinnym Szczecinie. 

Krótkie i zwięzłe, ale za to dopracowane Menu gwarantuje świeżość i doskonałą jakość serwowanych Państwu potraw.Mam nadzieję, że mile Państwa zaskoczę i sprawię, że pobyt w tej restauracji będzie wyjątkowy.

Przystawki

COŚ DO POCHRUPANIA

frytki z batatów z parmezanem, podawane z majonezem truflowym

22 zł

SER KOZI

zapiekany z gruszką, winogronem oraz miodem 

23 zł


PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI

z dorsza i tuńczyka, podawany z ogórkiem konserwowym i bułeczkami drożdżowymi

24 zł

SARDELE W LEKKIEJ PANIERCE

mini chrupiące sardele, podawane z domową remuladą

24 zł


TALERZ PRZYSTAWEK /polecane dla 2-3 os./

•coś do pochrupania

•paprykarz szczeciński

•sardele w lekkiej panierce

•wypiekane na miejscu pieczywo

63 zł

Zupy

KREM Z POMIDORÓW

z prażonymi migdałami i pesto pietruszkowym

15 zł

ROSÓŁ Z PIECZONEGO KURCZAKA

makaron, warzywa julienne, pietruszka

17 zł

FLAKI WOŁOWE

z kawałkami mięsa wołowego

22 zł

Sałatki

Podawane jako przystawka lub danie główne. Podstawą każdej sałatki jest mix sałat. Do każdej sałatki serwujemy pieczywo własnego wypieku.

SAŁATKA Z KURCZAKIEM GRILLOWANYM LUB Z SEREM HALLOUMI

winogrona, gruszka, orzechy włoskie, dip z czerwonego pieprzu, glazura balsamiczna

26 zł
39 zł

Dania Główne

PLACKI ZIEMNIACZANE 

wegetariańskie: przekładane szpinakiem i fetą

mięsne: gulasz wieprzowy z warzywami, kwaśna śmietana

32 zł

44 zł

GNOCCHI BURACZANE

podawane z serem kozim, orzechami włoskimi i rukolą

32 zł

DORSZ W CIEŚCIE

frytki, mix sałat, domowa remulada

45 zł

CHRUPIĄCA PIERŚ Z KURCZAKA

panierowana w płatkach kukurydzianych, frytki, mix sałat, sos czosnkowy

44 zł

TRADYCYJNY KOTLET SCHABOWY

podany z kiszoną kapustą zasmażaną i ziemniaczkami koperkiem

44 zł

WĄTRÓBKA Z INDYKA

z jabłkiem, granatem i cebulką w glazurze miodowo-musztardowej, ziemniaczki z koperkiem

32 zł

GRILLOWANE POLĘDWICZKI WIEPRZOWE

w boczku, marynowane w suszonej kolendrze, podane na placku ziemniaczanym, sos grzybowy, pesto pietruszkowe

48 zł

FONDUE SEROWE


FONDUE SEROWE


 Sos składający się z trzech rodzajów sera oraz białego wina, tworzy idealną konsystencję, 
która w połączeniu z dodatkami nadaje im nowy wymiar smakowy.

 

szynka dojrzewająca, placki ziemniaczane, krewetki, owoce, pomidorki koktajlowe, ogórek konserwowy, bułeczki drożdżowe własnego wypieku, mix sałat, grissini

/tylko po wcześniejszej rezerwacji- minimum 24h, polecane dla dwóch osób/

139zł

Ciesz się spotkaniem w gronie najbliższych, celebrując je przy fondue, które nada dodatkowej
ekskluzywności, jednocześnie wprowadzając luźną atmosferę próbowania i dzielenia się posiłkiem.




139 zł

Desery

DESER BEZOWY

bita śmietana, owoce 


19 zł

JABŁKA ZAPIECZONE

owoce zapieczone z orzechami pod kruszonką, lody waniliowe

17 zł

GAŁKA LODA WANILIOWEGO

z gorącymi wiśniami


9 zł

Dania dla dzieci

NUGGETSY

panierowane fileciki z kurczaka, frytki lub ziemniaki z koperkiem, warzywa

25 zł

ZŁOTA RYBKA

paluszki rybne, frytki lub ziemniaki
z koperkiem, warzywa

23 zł

ROSÓŁ /150ml/

z pieczonego kurczaka, makaron, warzywa julienne

12 zł

HERBATA MALINOWA 0,2l

6 zł