Menu

Szanowni Państwo, nazywam się Szymon Majchrzak i jestem szefem kuchni w Restauracji Va Banque. Doświadczenie zawodowe zdobywałem w cztero- i pięciogwiazdkowych hotelach w Polsce oraz w Niemczech. Najlepiej jednak czuję się w rodzinnym Szczecinie. 

Krótkie i zwięzłe, ale za to dopracowane Menu gwarantuje świeżość i doskonałą jakość serwowanych Państwu potraw.Mam nadzieję, że mile Państwa zaskoczę i sprawię, że pobyt w tej restauracji będzie wyjątkowy.

Przystawki

COŚ DO POCHRUPANIA

frytki z batatów z parmezanem, podawane z majonezem truflowym

19 zł

SER KOZI

zapiekany z gruszką, winogronem oraz miodem 

20 zł


Zupy

KREM Z PIECZONEJ MARCHWI

imbirem, serwowany z prażonym słonecznikiem

14 zł

ROSÓŁ Z PIECZONEGO KURCZAKA

z makaronem, warzywami julienne i pietruszką

14 zł

FLAKI WOŁOWE

z kawałkami mięsa wołowego

19 zł

Sałatki

Podawane jako przystawka lub danie główne. Podstawą każdej sałatki jest mix sałat. Do każdej sałatki serwujemy pieczywo własnego wypieku.

SAŁATKA Z KURCZAKIEM GRILLOWANYM LUB Z SEREM HALLOUMI

winogrona, gruszka, orzechy włoskie, dip z czerwonego pieprzu, glazura balsamiczna

22 zł
35 zł

Dania Główne

PLACKI ZIEMNIACZANE 

wegetariańskie: ze szpinakiem i fetą

mięsne: gulasz wieprzowy z warzywami, kapusta kiszona

26 zł

36 zł

GNOCCHI BURACZANE

podawane z serem kozim, orzechami włoskimi i rukolą

28 zł

SANDACZ SMAŻONY W MĄCE KUKURYDZIANEJ

podany na zielonej soczewicy z papryką, pesto pietruszkowym i parmezanem

55 zł

CHRUPIĄCA PIERŚ Z KURCZAKA

panierowana w płatkach kukurydzianych, frytki, mix sałat, sos czosnkowy

36 zł

POLICZKI WIEPRZOWE

duszone w czerwonym winie, puree ziemniaczane, warzywa julienne

37 zł

WĄTRÓBKA Z INDYKA

z jabłkiem, granatem i cebulką w glazurze miodowo-musztardowej, ziemniaczki z koperkiem

28 zł

GRILLOWANE POLĘDWICZKI WIEPRZOWE

w boczku, marynowane w suszonej kolendrze, podane na placku ziemniaczanym z sosem grzybowym i pesto pietruszkowym

39 zł

TRADYCYJNY KOTLET SCHABOWY
podany z kiszoną kapustą zasmażaną i ziemniaczkami koperkiem

37 zł

FONDUE SEROWE


FONDUE SEROWE


 Sos
składający się z trzech rodzajów sera oraz białego wina,
 tworzy idealną konsystencję, która w
połączeniu z dodatkami, nadaje im nowy wymiar smakowy.

 

szynka dojrzewająca,
placki ziemniaczane, krewetki, pieczarki marynowane, winogrona, gruszka,
pomidorki koktajlowe, ogórek konserwowy, bułeczki
drożdżowe własnego wypieku, 
mix sałat

/tylko po
wcześniejszej rezerwacji, polecane dla dwóch osób/

120zł

Ciesz się
spotkaniem w gronie najbliższych, celebrując je przy fondue, które nada dodatkowej
ekskluzywności, jednocześnie wprowadzając luźną atmosferę próbowania i
dzielenia się posiłkiem.




120 zł

Desery

LODY SMAŻONE

w panierce z orzechów, migdałów i słonecznika, wiśnie, bita śmietana

15 zł

MINI BEZY (3szt.)

bita śmietana, owoce 


16 zł

JABŁKA ZAPIECZONE

owoce zapieczone z orzechami pod kruszonką, lody waniliowe

14 zł

GAŁKA LODA WANILIOWEGO

z gorącymi wiśniami


8 zł

Dania dla dzieci

NUGGETSY

panierowane fileciki z kurczaka, frytki lub ziemniaki z koperkiem, warzywa

20 zł

ZŁOTA RYBKA

paluszki rybne, frytki lub ziemniaki
z koperkiem, warzywa

18 zł

ROSÓŁ /150ml/

z pieczonego kurczaka, makaron, warzywa julienne

11 zł

HERBATA MALINOWA 0,2l

6 zł